Aplicația Mobilă ComBuS - un instrument inovator împotriva bullyingului - este acum disponibilă și le va permite cadrelor didactice, părinților și elevilor să aibă acces „în mişcare” la îndrumare, consiliere și la resursele din setul de instrumente (Toolkit). Aplicația Mobilă ComBuS oferă informații și materiale de formare cât și un ghid de sprijin de la egal la egal pentru elevi și părinți. Aplicația Mobilă ComBuS este compatibilă cu toate platformele mobile web.

Puteți găsi Aplicația Mobilă ComBuS aici: Aplicația Mobilă ComBuS.

Această aplicație mobilă este parte a Setului de instrumente (Toolkit-ului) ComBuS: o suită de instrucțiuni, resurse și activități menite să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare asupra bullying-ului din școli și la sprijinirea identificării, raportării și abordării problemei bullyingului în școlile primare și gimnaziale din Europa. Toolkitul include acivități și resurse care vizează lideri școlari, cadre didactice, personal școlar, elevi și părinți. Toolkitul este disponibil pe site-ul ComBuS și funcționează ca ”O singură oprire pentru cumpărături” (”One Stop Shop”) pentru întreaga comunitate școlară în scopul de a obține sprijin și îndrumare pentru combaterea bullying-ului în școli.

Pe baza rezultatelor unei detaliate analize de nevoi și a procesului de recenzare a literaturii, desfășurate în cadrul proiectului, acest Toolkit conține resurse de bune practici care se adresează tuturor membrilor comunității școlare, incluzând modele de planuri de lecție pentru activități în clasă și activități extra-curriculare, module mixte de învățare pentru lideri școlari, cadre didactice și părinți, ghid de la egal la egal pentru elevi și instrumente și grile de evaluare pentru cadrele didactice, pentru a evalua eficacitatea Toolkitului ComBuS în combaterea bullying-ului în școli.

 

Despre proiectul ”Combaterea bullying-ului: Un program pentru întreaga școală!” [ComBuS]

ComBuS este un program pentru întreaga școală dezvoltat cu scopul de a oferi elevilor, cadrelor didactice, personalului școlar, echipelor manageriale din școli și părinților mijloacele necesare pentru combaterea bullying-ului și crearea de comunități școlare sănătoase și sigure. ComBuS este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Justice.

Coordonat de CARDET, proiectul ComBuS este implementat în Europa cu sprijinul unei echipe formate din 6 organizații partenere din 5 state membre ale UE, respectiv: ITC (Spania), UPIT şi GIE (România), KMOP (Grecia), FORIUM (Italia) și Meath Partnership (Irlanda).

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să vizitați paginile:

combatbullying.eu. & facebook.com/ComBuSproject.